Dance Sensation Dansschool

Algemene dansante vorming
Voor peuters en kleuters vanaf 2 tot en met de leeftijd van 5 jaar. Met “dansante vorming” wordt bedoeld: spelen op muziek. Spelenderwijs leren kinderen te luisteren naar de melodie en het ritme van de muziek. Tijdens de lessen speelt het prikkelen van de fantasie van het kind een belangrijke rol.

kledingvoorschrift: balletpakje

Klassiek ballet
De klassieke ballettechniek draagt bij aan een goede houding en conditie. Daarnaast is klassiek ballet de basis van vele andere dansstijlen en dus uiterst belangrijk voor het bereiken van een schone basis dans -techniek.

Kledingvoorschrift: zwart balletpakje, zwarte legging en zwarte balletschoentjes met een splitzool

Jazz ballet
Deze dansstijl, voortbordurend op de originele jazz technieken van onder andere Mattox, is een combinatie van streetdance met jazzdance technieken en invloeden. Er wordt techniek aangeleerd en elke week krijgt u een nieuwe choreografie aangeleerd op heerlijke meeslepende muziek! Strakke, hippe choreografieen staan tijdens deze les centraal. Maar er is ook oog voor techniek. Dans op de nieuwste Top 40 muziek en have fun! Geschikt voor alle niveau’s.

Kledingvoorschrift: zwart balletpakje, zwarte legging/jazzbroek en zwarte jazzschoenen

Moderne dans
Moderne dans is een uitbreiding van de ballet techniek maar met meer dansante vrijheid. Algemene danstechniek, vloerwerk en improvisatie -oefeningen zijn belangrijke aspecten van deze les. De les is toegankelijk vanaf 10 jaar.

Hip hop
Hiphop is een les voor stoere meiden en jongens, die van vette moves houden en op de allernieuwste muziek willen dansen! Iedereen kan meedoen. Neem vriendinnen en vrienden mee want samen is het veel leuker. Deze les is een mix van hip-hop. Alle technieken worden je duidelijk uitgelegd en aangeleerd.

Pop show musical dance
Bij PopShowMusicalDans worden de verschillende dansstijlen van Pop, Show en Musical bij elkaar gebracht. Deze les benadrukt de showelementen expressie en uitstraling. De les is ontwikkeld voor onze selectiegroepen
en is niet voor iedereen toegankelijk.

Kledingvoorschrift: strakke zwarte kleding